ساماندهي غار باستاني کرفتو در ديواندره

سرپرست سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان کردستان با بيان اين مطلب به ميراث آريا(chtn)،گفت: از مهمترين اقدامات سازمان ميراث فرهنگي،صنايع دستي و گردشگري استان پس از سه فصل کاوش در اين غار انجام عمليات خاکبرداري ،برق رساني ، نور پردازي، احداث پله ،سکوهاي سنگي ، پارکينگ ،جمع آوري هدايت و کنترل آبهاي چشمه بيروني غار و احداث تاسيسات تصفيه آب به منظور تامين آب شرب گردشگران است .

علي فعله‌گري تصريح کرد: با توجه به تحقيقات به عمل آمده ، در دوران «مزوزوييک » کرفتو در زير آب بود و در اواخر اين دوره ارتفاعات آن از آب خارج شد . غار کرفتو از غارهاي آهکي و طبيعي است که در ادوار مختلف جهت استفاده و سکونت انسان تغيير حالت داده و با معماري صخره اي در چهار طبقه، در دل کوه حفر شده است.

وي تصريح کرد: به دليل وجود کتيبه‌اي يوناني بر سر در يکي از اتاق هاي طبقه سوم ، از اين غار به عنوان معبد «هراکلس » (هرکول) نام برده شده است . ترجمه اين کتيبه چنين است : « در آنجا هراکلس سکونت دارد باشد که پليدي در آن راه نيابد ».

خاطر‌ نشان‌ مي‌شود؛اين غار در فاصله ۷۲ کيلومتري از شمال ديواندره در نزديکي روستاي يوزش‌باش کندي، استان کردستان قرار دارد و از جاذبه‌هاي گردشگري اين استان است./104



انتهای پیام/

کد خبر 1387081842